Ποιοι Είμαστε


Η ομάδα «παραμύθοι», δημιουργήθηκε το 2012. Ξεκινήσαμε, συλλέγοντας παραμύθια και μύθους από όλο τον κόσμο (ινδικά, κέλτικα, κινέζικα, και ελληνικά παραδοσιακά) ώστε στη συνέχεια να τα ηχογραφήσουμε επαγγελματικά με στόχο την διάδοσή τους στο ευρύ κοινό αλλά κυρίως στα παιδιά. 

Πιστεύουμε ότι τα παραμύθια κατορθώνουν να μεταδώσουν με ποικίλες μορφές στο παιδί το μήνυμα ότι ο αγώνας εναντίον σοβαρών δυσκολιών στη ζωή είναι αναπόφευκτος και αν κανείς δεν λιγοψυχήσει και αντιμετωπίσει απτόητος απρόσμενες και συχνά άδικες δοκιμασίες, τότε κυριαρχεί σε όλα τα εμπόδια και στο τέλος αναδεικνύεται νικητής. Η μορφή και η δομή των παραμυθιών υποβάλλει στο παιδί εικόνες με τις οποίες μπορεί να δομήσει τις ονειροπολήσεις του και με αυτές να προσανατολιστεί καλύτερα στη ζωή του. Το παραμύθι προσανατολίζεται προς το μέλλον και καθοδηγεί το παιδί να απελευθερωθεί από τις παιδικές επιθυμίες εξάρτησης και να πετύχει μια πιο ικανοποιητική ανεξάρτητη ζωή.

Στην παραδοσιακή ινδική ιατρική έδιναν στο ψυχικά αποπροσανατολισμένο άτομο για την θεραπεία του ένα παραμύθι που μορφοποιούσε τo ιδιαίτερο πρόβλημά του. Περίμεναν ότι το ψυχικά διαταραγμένο άτομο, αναλογιζόμενο την ιστορία, θα οδηγούνταν να αντιληφθεί τόσο την φύση του αδιεξόδου στο οποίο βρισκόταν και από το οποίο υπέφερε, όσο και την δυνατότητα της λύσης του.


Διανομή
Κώστας Ακπαρίδης 
Παναγιώτα Αγγελή 
Νίκη Καραγκιοζίδου
Ιωάννα Καραγκιοζίδου
Ανέστης Κυριακίδης
Βαγγέλης Καραγιώργος
Νίκος Κοτσάμπασης
Κώστας Λουκοβίκας 
Δέσποινα Παναγιοτοπούλου, 
Παναγιώτης Σεχλίδης
Μαρίνα Ζωγράφου
Φιλώ Δαργενίδου.